Mateřská škola Pardubická, Holice Ostrovy radosti pro vaše sluníčka

Škola v přírodě 2018

První zpráva : dojeli jsme dobře, jdeme se ubytovat, pokoje máme v 1.a  2. patře.

pondělí 14. května - Po příjezdu jsme se ubytovali, k obědu bylo kuře a brambory. Po krátkém odpočinku jsme vyrazili na procházku podél Hraničního potoka (za ním už je Morava). V lese jsme stavěli domečky a hráli si. Před večeří jsme se zastavili na hřišti před hotelem. Na večeři jsme měli rizoto, potom jsme si kreslili do deníků naše dnešní zážitky. Je tady krásně, celý den svítilo sluníčko.

úterý 15. května - Dopoledne jsme byli na dlouhé (5 km) vycházce, šli jsme do Selského lesa, cestou děti závodily a fotily se v krásné přírodě. Po obědě - rajská omáčka s knedlíkem - následovala další (6 km) vycházka, tentokrát kolem potoka až ke dvěma brodům, které děti přecházely po dvou lávkách. Po cestě soutěžila družstva mezi sebou, máme zajíčky, ježky, veverky a lišky.
Celý den bylo hezké počasí, až před večeří začalo pršet, ale nezmokli jsme:)  K večeři byla sekaná s bramborem.
Moc se nám tady líbí!

středa 16. května - Tentokrát jsme vyrazili na hřiště, kde jsme hráli plno her - kuželky, fotbal, líný tenis, skákali na trampolíně, přes švihadlo atd. Při obědě jsme si pochutnali na kuřecím řízku a bramborové kaši. Odpoledne jsme jeli autobusem do Tatenic, kde jsme navštívili zámek, prohlédli si okolí a zámeckou kašnu. Poslali jsme pohledy domů a potom byla zmrzlina. K večeři jsme si dali bramborový guláš.  Celý den bylo hezky, bez deště, odpoledne slunečno.
Děti jsou zdravé, spokojené, na stýskání není čas:)

Mateřská škola Pardubická, Holice Ostrovy radosti pro vaše sluníčka